A fi sau a nu mai fi?

Cum ar fi să nu mai fii?  Dintr-o dată, să nu mai fii cel care erai până mai ieri. Să îți schimbi peste noapte obiceiurile formate în ani mulți de existență. De exemplu, să începi să citești ceva cu adevărat important pentru dezvoltarea ta. Și să nu te mai oprești. Sau să începi să dai atenție corpului tău. Să conștientizezi dintr-o dată cât de rău îți faci pe termen mediu și lung dacă vei continua în felul în care o faci acum. Când nu faci mișcare, când nu contează ce mănânci ci că mănânci, ce bei, ce inhalezi, cum îți antrenezi mintea, cu ce îți hrănești sufletul. Cum îți petreci timpul. Și mai ales cu cine.

Oare ce determină schimbarea profundă în noi? Frica? Exemplul altora? O carte citită? O persoană care te inspiră? O problemă medicală? Toate la un loc?

La mine, schimbarea profundă în stilul de viață a plecat de la o problemă medicală. Când realizezi că timpul se oprește în loc. Și că nu mai este loc de întoarcere. Când nu mai este loc de a merge mai departe. Când te întrebi de o mie de ori:

De ce eu?

“De ce mi se întâmplă mie?”

Pentru că la un moment dat poate chiar trebuie să se întâmple ceva ca să vezi. Să vezi că direcția în care te îndrepți nu este cea mai bună pentru tine. Și nici pentru cei care depind de tine.

Și să acționezi!

Să te transformi. Aici însă este cel mai dificil. Că sunt multe căi pe care poți să o apuci. Sau niciuna. Depinde cum ești făcut, cum te-a modelat viața. Sau cine te influențează.

Poți alege să spui că asta e! Să te resemnezi. Să nu mai lupți. Sau poți alege să îți dai jos ochelarii prin care priveai până acum și să schimbi perspectiva. Să te împotrivești. Să fii singur la un moment dat, împotriva tuturor. Pentru că doar tu știi ce e mai bine pentru tine. Simți asta. Vibrează în tine. Și dintr-o dată, încep să vină către tine semnale – o carte care îți deschide ochii, alegi să vezi curajul acțiunilor tale și nu frica care te paraliza până atunci. Ajung la tine oameni care te inspiră. Și pe care îi primești cu deschidere în viața ta, care încep să sădească încredere în noul drum pe care pășești. 

Descoperi o nouă viață, o altă perspectivă. Realizezi cu uimire și cu profundă recunoștință că trebuia să se întâmple acel ceva în viața ta ca să se producă această transformare în tine.

Și mulțumești.

Cui vrei tu. Atât celor care ți-au făcut bine dar mai ales celor care ți-au făcut rău. Nici măcar nu contează, important este să o faci. Din suflet. Fără resentimente. Și să pășești mai departe pe drumul nou pe care l-ai ales. Cu încredere. Cu dorința de a acumula, de a învăța, de a afla. Și, la un moment dat, de a inspira. De a da înapoi. De a transmite mai departe.

Tu când alegi să răspunzi la această întrebare a fi sau a nu mai fi?

#RiseYourVibe

#DareToDream

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Citește mai mult

Urmărește-mă pe social media

%d blogeri au apreciat: