Cum ar fi să te mulțumești cu mai puțin?

Da, chiar așa! Cum ar fi asta? Întotdeauna ai visat să ai succes, să ai o viață mai bună, să câștigi mai mulți bani, să fii recunoscut în profesia ta. Să ai, să acumulezi, să obții tot mai mult. Parcă niciodată nu erai mulțumit cu ce aveai. Cu cât obțineai mai mult, cu atât îți doreai să mai treci de un prag, să mai obții ceva, indiferent ce anume. Însă, pe măsură ce trecea timpul, realizai că indiferent de cât de mult ai acumulat, îți lipsea totuși ceva.

Când ți-ai dat seama că mai mult nu înseamnă de fapt mai bine? Când ți-ai dat seama că te irosești în această luptă zilnică, cu tine, cu timpul, cu cei din jurul tău?

Eu am realizat asta destul de târziu în viață, stând pe acoperișul casei mele, înconjurată de pomi și de sunetul încântător al păsărilor. Adică acum, când scriu aceste rânduri. Realizez acum că îți poți găsi liniștea și bucuria în lucrurile din jurul tău, trebuie doar să deschizi ochii și să le privești. Să asculți cu adevărat zgomotele din jurul tău. Și să le prețuiești. Ca pe cel mai mare dar.

Îmi aduc aminte acum de tata care îmi spunea cât de fericit era în livada lui cu pruni. Și eu nu înțelegeam atunci cum poate fi fericit pentru că nu făcea altceva decât să muncească toată ziua. Îi spuneam mereu să facă o pauză, să plece într-o vacanță, să mai vadă și alte locuri. Să nu mai muncească atât de mult. Și îmi spunea senin că nu are nevoie, că el se simte ca într-o vacanță continuă. Că avea tot ce îi trebuie. Avea liniște, aer curat, o orchestră zilnică care cânta numai pentru el – păsările din livada lui cu pruni.  Nu îl credeam atunci că este sincer. Acum realizez însă că de aici, din acest loc, își trăgea de fapt seva, dorința de a merge mai departe, de a lăsa ceva în urma lui.

Și a lăsat. Nu neapărat ceva material, ci a lăsat urme în sufletul meu, urme care mă fac acum și pe mine să mă gândesc că a te mulțumi cu mai puțin înseamnă de fapt a avea totul. Urme care mă îndeamnă ca și eu, la rândul meu, să transmit asta copiilor mei. Că indiferent cât de mult te zbați în viață să ai mai mult, vine un moment când te mulțumești de fapt cu mai puțin. Și asta îți aduce fericirea, liniștea și împlinirea.

Cum ar fi să iei o pauză și să te mulțumești cu mai puțin?

#riseyourvibe

#daretodream

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Citește mai mult

Urmărește-mă pe social media

%d blogeri au apreciat: