Ce faci azi?

Da, chiar așa! Ce faci azi? Te trezești și ai senzația că ai atâta timp cât să realizezi tot ce ți-ai propus. Și ce să vezi? Orele trec ca și când nu ar fi fost. S-a mai dus o zi, și încă o zi și încă o zi…Te tot amăgești, spunându-ti că mai ai timp. Că mâine vei recupera, că vei face ce nu ai făcut ieri și vei avea atâta energie încât să faci ce îți propui și pentru ziua de azi.

Te regăsești în cele de mai sus? Ei bine, nu ești singur. Și eu am experimentat stările astea, cu liste de “to do” interminabile. La un moment dat, nici nu mai deschideam agenda, îmi era frică să văd că nu sunt în stare să îmi țin promisiunile. Până când am realizat că puneam o presiune inutilă pe mine și total neproductivă. Voiam să fac atât de multe lucruri în același timp, fără să prioritizez.

Am realizat ce este important pentru mine, de fapt – să am un stil de viață sănătos și sa mă dezvolt. De fapt, nu fac asta doar pentru mine, ci și pentru cei din jurul meu. Dacă mă dezvolt și aflu în fiecare zi lucruri noi, pot transmite și celor din jurul meu care și-ar putea găși inspirația de a face lucrurile diferit.

Am prioritizat aceste două activități și restul le las să vină de la sine. Ies cu bicicleta în fiecare zi. Și ce să vezi? Acolo, în mijlocul pădurii, unde sunt doar eu cu mine, am început să  îmi aud gândurile. Să le las să vină și parcă e cineva care mă îndrumă. Nu mai sunt singură în călătoria mea, cu toate sarcinile pe care mi le-am trasat.

Citesc în fiecare zi ceva nou. Sau ascult podcast-uri. Sau urmăresc video-uri pe youtube. Sau particip la cursuri care mă ajută să mă dezvolt în direcția pe care mi-o doresc.

Și ce să vezi? Îmi vin acum atât de multe idei despre cum aș putea să fac lucrurile în continuare. Am luat presiunea sarcinilor și a deadline-urilor de pe umerii mei. Învăț să fac lucrurile diferit față de cum acționam în corporațiile unde am lucrat foarte mulți ani. Așa cum școala nu te învață cum să faci bani, nici corporațiile nu te învață cum să te dezvolți.  Să ai viziune, să aduci într-adevăr plus valoare. Școala are tot interesul să te pregătească pentru a deveni acel angajat model pe care și-l doresc corporațiile. Iar corporația te ține la acel nivel, tocmai pentru a nu-și pierde angajații model.

Copilul învață să meargă prin eșec – cade, însă se ridică mai puternic de fiecare dată și mai determinat să facă primul pas. Nu știe ce este eșecul, nu i-a pus nimeni încă această etichetă, așa că atunci când este la pământ, copilul se ridică tot mai hotărât să reușească.

Așa îmi place să văd azi drumul pe care am ales să-l urmez, unul plin de provocări – mă poticnesc, cad, mă ridic și o iau de la capăt. Pentru că azi este o zi unică, singura zi care există și  pe care  nu trebuie să o irosești cu lucruri mici și fără valoare.

Tu ce îți propui să lași azi în urma ta?

#daretodream

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Citește mai mult

Urmărește-mă pe social media

%d blogeri au apreciat: