Zbor cu parașuta

Nu mai știu acum de unde a venit gândul asta. M-a cuprins așa dintr-o dată. Și m-a captivat. Atunci am realizat că noi, atunci când ne propunem asta, suntem cei mai buni regizori. Regizori ai propriei noastre vieți. Este suficient doar să închidem ochii și să ne imaginăm unde ne vedem peste ceva vreme. Ne place ce vedem? Nu? Foarte simplu! Deschidem ochii și o luăm de la capăt!

Încearcă acest exercițiu acum, cu mine. Pe măsură ce citeșți aceste cuvinte. Închide ochii pentru o clipă și spune-ți cu voce tare ce ai văzut. Ce îți doreșți într-adevăr să se întâmple cu tine în viitorul tău? Descrie cu cele mai mici amănunte ce ai văzut pentru o fracțiune de secundă. Erai fericit? Erai vesel? Erai înconjurat de persoane dragi? Aveai succesul pe care ți-l dorești? Sau din contră? Erai nefericit? Erai trist? Erai singur? Erai dezamăgit unde ai ajuns?

Când am făcut acest exercițiu prima dată, am văzut atât de clar cu ochii minții, o bătrânică haioasă, subțirică, cu niște ochelari mari de aviator la ochi, cu brațele larg deschise, cu un zâmbet întins pe toată fața. Am mai văzut și un bărbat tânăr, atrăgător, care mă ținea în brațe. Era instructorul de zbor. Tocmai ne aruncasem în neant, fără să ne pese dacă mai ajungem teferi la sol sau nu. Pentru că nu mai conta. Cel puțin, pentru mine nu mai conta.

Când am deschis ochii, am realizat că asta este ce îmi doresc în viață. Să ajung la 90 de ani, să mă arunc în neant dintr-un avion, să fiu ținută în brațe de un bărbat atrăgător, să râd si să mă bucur de acele senzații de libertate absolută.

Atunci mi-am dat seama că această imagine proiectată de subconștientul meu, este de fapt o mare responsabilitate. Și poate deveni cu timpul o povară.

De ce?

Ca să pot ajunge la 90 de ani, cu acea stare de spirit, va trebui să am foarte mare gijă de mine. De acum. Din această clipă, pe care nu mai îmi permit să o irosesc. Și da, atunci am realizat că mai am atât de mulți ani înaintea mea. Și atât de multe posibilități. De dezvoltare, de cunoaștere, de îndrumare a celor care vor dori să se lase modelați de mine, de descoperire a atâtor și atâtor lucruri noi.

De la acest exercițiu, mi-am văzut cu claritate viitorul, l-am regizat cu multe detalii și m-am provocat încontinuu să construiesc în direcția respectivă – să am grijă de mine și  de cei din jurul meu, să pot ajunge sănătoasă la acea vârstă și să pot experimenta acea senzație de libertate deplină. Acea eliberare. Așa mă gândesc că ar trebui să simți când te arunci în neant din avion. Eliberat. De griji, de gânduri, de responsabilități. Eșți doar tu cel care profiți dn plin de acele momente de libertate. Am realizat atunci că mai pot face atât de multe cu viața mea, mai am atâția ani în fața mea de care ar trebui să profit. Cu înțelepciune, cu dorința de a oferi. De a lăsa ceva în urma mea.

Tu ce alegi? Sa fii regizorul propriului tău viitor sau îi lași pe alții să o facă în locul tău?

#riseyourvibe

#daretodream

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Citește mai mult

Urmărește-mă pe social media

%d blogeri au apreciat: