Primul pas

După ce am ascultat discursul ținut de William McRaven, un amiral american care spunea printre altele că “dacă vrei să schimbi lumea, trebuie să începi prin a-ți face patul dimineața”, m-am gândit care este primul meu pas în schimbarea pe care vreau să o fac.

La 18 ani, întrebată fiind ce-mi doresc în continuare, am răspuns: ”Îmi doresc ca timpul să se oprească în loc, să simt mereu această senzație de libertate, însă mi-e teamă să ajung la 30 de ani deoarece lumea din jurul meu nu va mai fi aceeași”.

Ce să vezi? Anii au trecut, am ajuns la 30 de ani, și când am devenit pentru prima dată mamă, de gemeni – ce provocare, nu-i așa? –  întrebată ce-mi doresc în continuare, am răspuns: ”Îmi doresc  să-mi pot însoți copiii în drumul lor spre maturitate, să-i văd ajunși la 18 ani, liberi și independenți, deoarece la vremea respectivă, cel mai probabil, eu nu îi voi mai putea susține în continuare”. 

Am primit din ce în ce mai multe provocări….unora am ales să le întorc spatele, de FRICĂ să nu pierd ce am realizat până atunci, pe multe altele le-am primit însă cu mult CURAJ în viața mea și, după fiecare schimbare, am ieșit din ce în ce mai puternică.

La 37 de ani, când am devenit pentru a două oară mamă, întrebată fiind ce îmi doresc în continuare, am răspuns: “Îmi doresc să ajung la 50 de ani, să retrăiesc senzația de libertate de la 18 ani, să îmi găsesc motivația de a merge mai departe pe care o aveam la 30 de ani și să am puterea de a schimba lumea din jurul meu, așa cum o făceam la 37 de ani!”

Pentru mine, primul pas a fost făcut în urmă cu câțiva ani când am realizat ce vreau să fac într-adevăr în viață. Și de atunci am continuat să fac pași mărunți către obiectivul măreț pe care mi l-am propus, iar astăzi trăiesc acea senzație de libertate de la 18 ani. Am găsit motivația de a merge mai departe de la 30 de ani și am încă puterea de a schimba lumea din jurul meu ca la 37 de ani.  Pentru că schimbarea este de fapt singura constantă în viața noastră. Pentru că ar trebui să schimbi ceva înainte de a fi nevoit să o faci. Așa cum spunea Jack Welsh: “change before you have to”…

Gândește-te la o schimbare pe care ți-o dorești de foarte mult timp să o faci……adu în suflet senzația de libertate pe care ți-o poate da, intensitatea motivației și puterea ta interioară ca să faci această schimbare.

Te invit acum să faci PRIMUL PAS către ea….închide ochii și gândește-te: “Oare ce pierd dacă mi-e FRICĂ să accept această provocare? Dar oare ce câștig dacă am CURAJUL să o accept?”

#riseyourvibe

#daretodream

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Citește mai mult

Urmărește-mă pe social media

%d blogeri au apreciat: