Dacă poți fi oricine, de ce să nu fii cine vrei tu?

Tu îți dorești să simți apa răcoroasă a mării? Te invit să închizi ochii și să revezi locul tău favorit de la malul mării. Fă câțiva pași și simte cum nisipul fierbinte începe să îți ardă tălpile. Ascultă pescărușii care scot sunetele ascuțite în căutarea lor după hrană… lasă razele soarelui să te îmbrățișeze și mirosul sărat al apei mării să te inunde și ascultă valurile care se lovesc ușor de mal. Ca și când nu ar fi fost, ele dispar și reapar într-o clipă, în aceeași cadență.

Iulie 1996… amfiteatrul de la ASE, plin de sute de studenți în așteptarea febrilă a ultimului examen – cel de licență. Parcă mai ieri a fost… Eram acolo în primele rânduri, auzeam atâtea zgomote în jurul meu, colegi care vorbeau, care se așezau cu zgomot în scaune, care se pregăteau pentru examen. Dintr-o dată, s-a făcut liniște și mi-a înghețat sângele în vene văzând siluetele celor care intrau în amfiteatru, unul după celălalt, ca într-o procesiune tăcută.  Oare de ce păreau atât de serioși și de severi? Ei, profesorii din comisia de examen. Patru, cinci, poate mai mulți…cine mai știe?

Pe nesimțite, în momentul ăla a apărut ea… PANICA… o cunoști și tu, nu-i așa? Senzația aia de palme umede, de gât uscat, de gheară care te incolțeste și nu îți mai dă drumul. Mi-am zis: “Asta este! Nu mai știu nimic, mă ridic și plec, pot da examenul ăsta și în sesiunea din februarie….”

Și atunci, am închis ochii pentru o clipă și mi-am imaginat cum va arăta vara mea… eu, închisă în casă, învățând, în loc să simt nisipul fierbinte sub tălpi, să aud valurile mării cum se lovesc de țărm, să aud pescărușii în goana lor după hrană, să simt apa răcoroasă a mării pe pielea mea.

Într-o fracțiune de secundă, eram deja acolo….. pe malul mării, nu mă mai aflam în sala de examen. Eram liberă, fericită și lipsită de griji. Am simțit cum mă relaxez, am deschis încet ochii, m-am așezat în scaunul meu și m-am uitat la profesorii din fața mea. Și le-am zâmbit. Pentru că eram împreună pe malul mării și nu în sala de examen.

Fata speriată și panicată nu mai era acolo, fusese înlocuită de o fată puternică și curajoasă care a luat bineînțeles examenul de licență atunci și nu mai târziu.

Când îți este greu, când ești pe cale să abandonezi, când simți că nu mai ai încredere în tine, doar închide ochii pentru o clipă și lasă-te purtat de amintiri pe malul mării….așa că, dacă poți fi oricine, de ce să nu fii cine vrei tu?

#riseyourvibe

#daretodream

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Citește mai mult

Urmărește-mă pe social media

%d blogeri au apreciat: